Site icon CarAndUser.com

Opel obuja kultno kratico OPC

Opel na nekatere svoje modele vrača legendarno oznako OPC, ki je nekoč že krasila njihove najbolj športne avtomobile, tokrat se bo znašla na popolnoma električno gnani Mokki-e. Po poročanju je njen prihod oddaljen dve leti in čeprav se zdi, da bo šlo za brezogljično alternativo strupenima Volkswagnu T-Roc R ali Hyundaiju Kona N, povečanje moči ni na seznamu.

»Mokko OPC bomo predstavili zgodaj 2022, poganjal jo bo električen motor,« je dejal Stephen Norman, generalni direktor britanske veje Opla (Vauxhall). V intervjuju je še dejal, da hitrost in pospeški niso težava, učinkovitost lahko povečajo na drugih področjih. Tako lahko pričakujemo enak elektromotor s 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora, povezan s 50 kWh litij-ionsko baterijo, ki bo omogočala do 320 kilometrov avtonomije. Seveda pa naj bi bila izboljšav deležna vzmetenje in krmiljenje, oblikovalci bodo zadolženi za kreacijo športnega videza, z agresivnimi odbijači, novimi platišči, športnimi sedeži, posebnim oblazinjenjem ter unikatnimi grafikami informacijskega sistema.

Norman je dodal, da bo Mokka OPC zmogljiv avtomobil v žlahtnem pomenu besede in ne pretirana zmogljivost superšportnikov. Ni avtomobil, ki bi ga njihov tekmec z oznako ST z lahkoto osramotil. Podobnega OPC tretmaja bo deležna tudi mala Corsa-e, prav tako Vivaro-e in naslednja generacije Astre. Pri slednji bomo verjetno videli uporabo priključno-hibridnega pogonskega sklopa s 300 KM ali 50 KM več od konkurenčnega Volkswagna Golf GTE.

Žiga Kolman
foto: Opel

Exit mobile version