Site icon CarAndUser.com

Nora Mazda 3 Pikes Peak: Wanklov motor in 1.200 KM

Če ste redni spremljevalci norih drifterskih podvigov, ali le ljubitelji divjih predelav Mazd z Wanklovim motorjem, potem ste se že spoznali z novozelandskim virtuozom, Mad Mike Whiddett.

Kljub večletni zvestobi japonske znamke, pa sej je Red Bullov dirkač leta 2019 na stezo v Goodwoodu podal z močno predelanim Lamborghinijem Huracan LP580-2. Kot kaže, se sedaj z novim avtomobilom vrača na dobra stara pota, obenem si bomo lahko oči napasli na novi zverini z rotacijskim motorjem, ki na žalost izumira.

Navdušujočo novico o novem podvigu na najzahtevnejši gorsko-hitrostni preizkušnji, je Mad Mike potrdil na svojem Instagram profilu. Morda najzanimivejši pa je ravno podatek o tem, kakšno raketo na štirih kolesih si je izbral. V nastanku je namreč Mazda 3 z Wanklovim motorjem s štirimi rotorji in kar 1.200 konjskimi močmi.

Kot pričakovano, bo zaradi zabavnega namena, pogon divje kreacije speljan na zadnji kolesni par, glede na priloženo fotografijo pa bo Mazda 3 prejela še zajetno število aerodinamičnih dodatkov in štiri izpušne cevi speljane kar naravnost skozi pokrov motorja. V danem trenutku so to vse informacije znane o novem stroju, a zagotovo bo vredno spremljanje novic in navsezadnje prihajajoče divje vožnje.

Žiga Kolman
foto: Red Bull

Exit mobile version