Site icon CarAndUser.com

Mercedes-AMG PureSpeed vse bližje serijski izdelavi

Najnovejši produkt oddelka Mercedes-AMG se podaja v zadnjo stopnjo razvoja. Ekskluzivni športnik PureSpeed se je avtomobilistični sceni v konceptni obliki predstavil že maja letos v Monaku, zdaj je vse bližje resničnosti. Maloserijski dvosedežni športni avtomobil ima radikalno zasnovo brez strehe in vetrobranskega stekla, s čimer se poklanja motošportim prednikom.

Trenutno potekajo obsežna testiranja prototipov na več kot 3.000 kilometrskih odpravah, ki potekajo na slikovitih cestah severne Italije, nato sledi pomik na testno stezo v Nardò v južnem delu države. Razvojna ekipa se osredotoča na vrsto področij, da bi zagotovili zmogljivost in kakovost v realnih razmerah. Med njimi so ocenjevanje medsebojnega delovanja in funkcionalnosti vseh sistemov ter ocenjevanje edinstvenega koncepta karoserije. Nadvse pomembna naloga je tudi testiranje pri visokih hitrostih in v dinamičnih pogojih. Projekt poteka v sodelovanju s podjetjem Pininfarina.

Ključna značilnost modela PureSpeed je sistem Halo oziroma aerodinamična varnostna letev, ki izhaja iz sveta Formule 1. Ukrivljen varnostni lok, pritrjen na karoserijo vozila, nadomešča običajni stebriček A in ščiti potnike v primeru nesreče. Za dodatno varnost skrbita dva manjša aerodinamično optimizirana loka za potnikoma. PureSpeed bo omejen na 250 primerkov in je del nove serije Mercedes-Benz Mythos, namenjen posebni skupini navdušencev in zbirateljev. PureSpeed so navdihnili legendarni dirkalniki, saj združuje osupljivo dirkaško estetiko z izjemno zmogljivostjo, zaradi česar obljublja edinstveno vozno izkušnjo.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Exit mobile version