Site icon CarAndUser.com

McMurtry na Honkenheimu s prestola zrinil Mercedesa-AMG One

Ultra zmogljivi, s tehnologiji Formule 1 opremljeni, Mercedes-AMG One, je padel. Njegov rekord na nemški stezi Hockenheimring je prevzel mali škotski električni športnik. No, izredno tehnološko napreden športnik McMurtry Spéirling Pure, ki je s svojo hitrostjo navdušil obiskovalce dirkaškega dogodka Dörr Group Track day med 7. in 8. junijem.

Da bi zagotovili neprekinjeno izkušnjo, je skupina Dörr Group organizirala dve ekskluzivni druženji z McMurtryjem. Za dodatno vznemirjenje je bil na startno-ciljni ravnini nameščen laserski časomerilec krogov. 8. junija je prototipni primerek s 75-odstotno močjo in na 2,842-kilometrskem dirkališču dosegel impresiven čas kroga 1.24,43, kar je dosegel nekdanji dirkač Formule 1, Max Chilton, ki si lasti tudi rekord na Festivalu hitrosti v Goodwoodu.

Nora vožnja Spéirlinga izdaje Pure, je bil za 14,1 sekunde hitrejša od prejšnjega rekorda hiperšportnika Mercedes-AMG One iz leta 2022 in za 3,907 sekunde hitrejši od kvalifikacijskega časa DTM dirkalnika iz leta 2020, s čimer je postal najhitrejše vozilo z zaprtimi kolesi na Hockenheimringu doslej. McMurtry Spéirling Pure je električni hiperšportnik z inovativnim sistemom pritiska na tla z uporabo ventilatorja, s katerim se praktično prisesa na podlago že pri nizki hitrosti, in zagotavlja neverjeten oprijem. To združuje s sklopom, ki ustvari kar 745 kW (1.000 KM) in podaja moč v trenutku.

Max Chilton svoje navdušenje nad vožnjo z Spéirlingom Pure na Hockenheimu in izkušnjo primerjal z dirkaškimi časi v Formuli 1. Thomas Yates, izvršni direktor podjetja McMurtry Automotive, je poudaril veliko zanimanje gostov za tehnologijo inovativnega električnega dirkalnika in kaj bo prinesla njegova prihodnost. Zahvalil se je skupini Dörr Group in Hockenheimu za podporo ter proslavil nov rekord kot pomemben mejnik za ekipo.

Žiga Kolman
foto: McMurtry

Exit mobile version