Site icon CarAndUser.com

Maseratija Ghibli in Levante v posebni preobleki FTributo

Leta 1958 se je Marii Teresi De Filipis kot prvi ženski dirkačici za volanom Maseratija 250F, uspelo kvalificirati za dirko v Formuli 1. Pri Maseratiju menijo, da je letošnje leto pravi čas za obeležitev posebnega mejnika, z ekskluzivno serijo športne limuzine Ghibli in SUV-ja Levante. Oba nosita embleme FTributo, unikatno zunanjo podobo in zanimive podrobnosti.

Častna izvedenka FTributo bo na voljo v dveh karoserijskih barvah, in sicer oranžni Arancio Devil po navdihu vzdevka Marie Terese »she-devil« ter sivi Grigio Lamiera. Oba modela so posadili na sveža 21-palčna platišča z oblikovanjem Titano pri Ghibliju in Anteo pri Levanteju. V primeru izbire oranžne barve, so platišča kontrastno siva z nekaj modrine na robu platišča, FTributo emblemih in trizobem logotipu. Grigio Lameria prinaša črna platišča in živo oranžne podrobnosti.

Barvna kombinacija se nadaljuje v notranjosti, kjer je črno usnjeno oblazinjenje privzdigujejo oranžno-modri šivi in FTributo logotipi na naslonih. Pri izbiri naravno obarvanega usnja so elementi sredinske konzole, armaturne plošče in vrat izdelani iz ogljikovih vlaken. Maserati ni podal podatka o številu izdelanih primerkov, a obljubljajo izredno omejeno serijo, prav tako niso razkrili izbire motorjev. Ghibli in Levante sta trenutno na voljo z 2-litrskim štirivaljnim beninskim motorjem, 2-litrskim V6 ali V8 zverjo pri različicah Trofeo. Ker FTributo izvedenki nista oboroženi z agresivno karoserijo, gre pričakovati enega izmed šibkejših pogonov.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Exit mobile version