Site icon CarAndUser.com

Maserati MC20 Notte: ekskluzivni temačni italijanski superšportnik

Maserati predstavlja omejeno serijo svojega superšportnega modela MC20, ki slavi dirkaško zgodovino znamke. Edicija Notte, ki je na voljo le v 50 primerkih, odraža mistično moč teme, saj ima matirano zunanjost “nero essenza” in matirane podrobnosti iz belega zlata. Dizajn, ki je nastal v sodelovanju z nekdanjim svetovnim prvakom serije GT1, Andreo Bertolinijem, je poklon Maseratijevi dirkaški dediščini.

Italijanski športnik se ponaša z motorjem V6 Nettuno, 20-palčnimi mat črnimi platišči v obliki ptičje kletke s poudarki iz belega zlata in črno obarvanimi zavornimi čeljustmi. V notranjosti MC20 Notte ponuja črno-sive športne sedeže iz alkantare s kotrastnimi rumenimi šivi, športni volan z vložki iz ogljikovih vlaken in edinstveno kovinsko spomonskoploščico. Maseratijev program prilagajanja Fuoriserie, kar v italijanščini pomeni “izdelan po meri”, je namenjen ustvarjanju individualnih mojstrovin po željah strank.

Predstavitev je obeležena s kratkim filmom, v katerem nastopata globalni ambasador znamke David Beckham in Andrea Bertolini ter prikazujeta preobrazbo MC20 Notte v nočno dirkalno čudo. Omejena izdaja je zdaj na voljo po vsem svetu, prihodnji lastniki pa bodo uživali v Maseratijevi vožnji na dirkališču, ki uteleša vznemirljivost tega ekskluzivnega modela.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Exit mobile version