Site icon CarAndUser.com

Kitajski električar Skywell BE11 je dospel na Stari kontinent

Kitajske znamke električnih vozil Skywell verjetno ne poznate in nikar naj vam ne bo nerodno. Država papirusa in riža ima v lasti kar lepo število avtomobilskih znamk in ta je ena izmed njih. Je pa tudi na seznamu britanskega podjetja Innovation Automotive, enega redkih uvoznikov večih znamk električnih vozil v Evropi.

Skywell BE11 je srednje velik SUV, ki bo velikodušno opremljen in na voljo po konkurenčni ceni – vsaj, če gre verjeti njegovim snovalcem. Nagovarja z dinamično zunanjo podobo, LED žarometi in 19-palčnimi dvobarvnimi litimi platišči.

 

V usnje odeti sedeži ter kontrastni slog furnirja in klavirsko črnih oblog dajejo po drugi strani ambientu pridih razkošja. Na sredini armaturne plošče se nahaja 12,8-palčni zaslon občutljiv na dotik, med serijsko opremo vozila pa sodijo panoramska Skyroof streha, zagon vozila brez ključa, električna prtljažna vrata in 360-stopinjska kamera. Nič kaj niso varčevali niti z elektronskimi pomočniki, med katere serijsko sodijo inteligentni tempomat, prepoznavanje prometnih znakov, zaznavanje mrtvega kot in podobni.

Glede pogona bomo ločili dve različici, in sicer z 72 kWh ali 86 kWh zajetno baterijo. Iz obeh bo električno energijo črpal e-motor z močjo 204 KM in 320 Nm navora, ki bo BE11 do stotice pognal v 9,6 sekunde.

Cenika zaenkrat še niso razkrili, zato vam ga serviramo takoj, ko zanj izvemo.

Blaž Likovič
foto: Skywell

Exit mobile version