Site icon CarAndUser.com

Focus ST v finalni izdaji tudi s posebno Edition različico

Da nam bo vsem ljubiteljem bencinskih hlapov ob slovesu »hot hatch« ikone nekoliko lažje, so pri Fordu pripravili malce bolj pikantno različico Focusa ST s pripisom Edition. Ta vas bo razveseljevala tako na zaprtih stezah kot v ležernem potovanju po dolgih avtocestnih odsekih.

ST Edition paket združuje nastavljivo vzmetenje na osnovi dvocevnega ohišja blažilcev, ki je serijsko postavljeno10 milimetrov nižje od klasičnega ST-ja in ga je možno nastavljati v razponu 20 milimetrov. Tako boste imeli v garaži parkiran avtomobil z bipolarnim karakterjem, ki vas bo zaradi 50-odstokov tršega podvozja obdržal v sedlu med divjimi zavoji, hkrati pa vam ne bo potrebno obiskovati kiropraktika po daljših umirjenih relacijah.

Pod motornim pokrovom sprememb ni, torej v igri ostaja 2,3-litrski štirivaljnik z 280 KM in 420 Nm navora, ki do stotice pospeši v 5,7 sekunde in ne upeha vse do končnih 250 km/h. Enako kot v ST-ju brez paketa nadgradnje torej.

ST Edition s seboj prinaša še zajetne Brembove zavore, adaptivni tempomat, nekaj naprednih elektronskih pomočnikov, zimski paket in posebno Bang&Olufsen ozvočenje z deseterico zvočnikov in s 675 W skupne moči. Za primer predvajanja glasbe iz multimedijskega vmesnika in ne iz izpušnih cevi. Barva vozila je omejena na eno samo – azurno modro. Cena? Gre za malce več dobrot kot jih prinaša aktualni ST Track paket, za katerega morate primakniti slabe štiri tisočake, ST Edition pa bo verjetno vreden primerljivo vsoto z še več dodatki.

Blaž Likovič
foto: YT

Exit mobile version