Site icon CarAndUser.com

BYD sestavil že pet milijonov električarjev!

Pri podjetju BYD Auto Company, ki je zgolj podružnica korporacije BYD, je te dni prav prešerno. Konglomerat iz Shenzhena namreč beleži pomemben mejnik pri proizvodnji električnih vozil – sestavili so jih namreč že več kot 5 milijonov.

Hitro rastoči kitajski proizvajalec vozil velja za enega izmed vodilnih na tem področju, čeprav je v naših koncih (zaenkrat) še slabo poznan. Njihovi električni avtobusi se namreč vozijo v 70-ih državah sveta, metem ko so vozila naprodaj v 54-ih državah, vključno z Indijo. Za prvi milijon vozil so potrebovali danes dolgih 13 let, v prihodnjih 18 mesecih so dosegli mejnik treh milijonov in zgolj devet mesecev kasneje so prečili milijonsko petico, kar jih je uvrstilo v absolutni vrh proizvajalcev električnih vozil.

In katero vozilo je postavilo nov mejnik? To je Denza N7, razkošni električni SUV, ki ga izdeluje BYD podružnica Denza v sodelovanju z nam precej bolj znanim koncernom Mercedes-Benz. Seveda se nenasitni Azijci pri tem ne bodo ustavili, saj že snujejo velikopotezne načrte in širitev tudi na evropska tla, kjer bodo prepričevali z bolj dostopnimi cenami in ob (po njihovih besedah) nič slabši kvaliteti.

Blaž Likovič
foto: BYD

Exit mobile version