Site icon CarAndUser.com

1000 vozil zbranih v počastitev 100. obletnice

Na modelu A110 GT temelječa posebna serija se ponaša z barvo, ki jo je imel Jean Rédélé posebno rad – sivo Montebello – v ekskluzivni kombinaciji s črno streho visokega sijaja. Posebna serija se zgleduje po tradiciji avtomobilov Grand Tourisme, predvsem z elegantnostjo ter bogato založeno serijsko opremo: črno streho visokega sijaja, črna brušena 45,72-centimetrska (18-palčna) platišča Grand Prix in srebrne zavorne čeljusti dodatno ozaljšajo ta avtomobil. Notranjost je odeta v črno usnje in oplemenitena z elegantnimi sivimi okrasnimi šivi. Posebna serija A110 GT J. Rédélé ima enak motor z močjo 221 kW (300 KM) kot A110 GT.

Omejena je na samo 100 primerkov, ki simbolizirajo 100 let od rojstva ustanovitelja znamke, zato bo imel vsak avto spominsko ploščico s podpisom Jeana Rédéléja in številko od 1 do 100. Naročila za to posebno omejeno serijo bo možno oddati preko aplikacije Alpine od 1. junija.

A522 V JEDRU PARADE PO ULICAH DIEPPA

Po odhodu izpred Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, zgodovinskega obrata za izdelavo starih in novih avtomobilov Alpine, je parada vozil, ki so pustila pečat v zgodovini znamke, krenila k morski obali Dieppa. Dirkalnik formule 1 ob svojem prvem nastopu na ulicah mesta ni ostal neopažen. Skupaj z domačini in obiskovalci sta enosedežnik in A110 GT J. Rédélé povedla parado do njenega cilja in se pridružila sprevodu, v katerem so bile stare in nove Alpine ter ikonična A110 Berlinette francoske žandarmerije. Ko je sprevod dosegel plažo, je Michelle Rédélé, soproga ustanovitelja Alpine, prejela ključ A110 GT J. Rédélé s število 1/100. Sobotno praznovanje je zaključila slavnostna večerja s prestižnimi povabljenci, med katerimi so bili tudi tisti, ki so nekoč in danes soustvarjali zgodovino znamke.

Rudi Leskovec
foto: Renault

Exit mobile version