Site icon CarAndUser.com

Do skodelice kave kar v Mokki Electric

Vauxhall ali britanski Opel, je predstavil zanimiv koncept na osnovi električne Mokke, ki bo poskrbel za popolne odmore za kavo med polnjenjem vozila. Mokka Coffe-e je edinstveni izdelek, s katerim pokrivajo rezultate znamkine raziskave, da številni vozniki električnih vozil namerno izbirajo polnilne postaje, kjer si lahko privoščijo skodelico kave, 75 odstotkov voznikov pa to upošteva pri svojih vožnjah.

Konceptna Mokka Coffe-e voznikom zagotavlja dostop do kave baristične kakovosti, ne glede na lokacijo. Vozilo je opremljeno z dvema aparatoma za kavo (mleto in v strokih), parnikom za mleko, mlinčkom za kavo in drugimi barističnimi pripomočki, ki so lepo vgrajeni v 310-litrski prtljažnik. Poleg tega ima izvlečno mizo in ročno izdelane dežnike za zaščito pred slabim vremenom.

Koncept ponuja šest kavnih mešanic, razvitih v sodelovanju z obrtniško pražarno kave Cafeology. Posebej pripravljene mešanice kave odražajo barvno paleto vozila Mokka Electric, in segajo od kremastih do živahnih okusov. Med mešanicami, ki jih lahko vozniki poskusijo, so kremasta s čokoladnimi odtenki, sadna z notami borovnic in pasijonke ter karamelni espresso s pridihom zelišč.

Mokka Coffe-e ozkazuje znamkino osredotočenost na inovacije na področju električnih vozil, vključno z novo Mokko Electric Long Range, ki uporablja večjo baterijo s kapaciteto 54 kWh, kjer je dovolj energetske zaloge za 406 kilometrov dosega. S hitrim polnjenjem lahko baterijo napolnite do 80 odstotkov v samo 30 minutah, kar je idealno za odmor za kavo.

Do konca letošnjega leta želijo pri Oplu/Vauxhallu ponuditi električno različico vsakega avtomobila in kombija v paleti. Električna Mokka s kavnim aparatom ni edina posebna prilagoditev tega kompaktnega križanca, saj so v lanskem letu ponudbo obogatili z različico za profesionalno uporabo, z vgrajenim regalnim sistemom za orodje.

Žiga Kolman
foto: Vauxhall

Exit mobile version