Site icon CarAndUser.com

Citroën Berlingo Van, Jumpy in Jumper

Pred dnevi so se na slovenskih tleh že predstavili Oplovi „trije bratje“, tokrat so se v sila podobni druščini predstavili še romansko govoreči bratje, in sicer Belingo Van, Jumpy in Jumper. Citroën se je v Sloveniji že davno uveljavil kot zanesljiv partner v svetu lahkih gospodarskih vozil, kar dokazujejo tudi njihovi rezultati, saj ima znamka Citroën v letu 2024 v Sloveniji 7,35-odstotni tržni delež.

Berlingo Van: Znanilec sprememb med manjšimi furgoni je pridobil sodobnejši izgled s podpisom znamke Citroën, ki prinaša več dinamičnosti in prepoznavnosti. Vozilo zdaj ponuja izboljšano udobje vožnje za bolj prijetno delovno izkušnjo. Z novo različico brez emisij ë-Berlingo Van, ki omogoča doseg 330 km po WLTP ciklu, je Citroën dosegel kar 20-odstotno povečanje dosega. Cene termičnih izvedenk Berlinga se bodo pričele pri 20.800 evrih, medtem ko boste za elekričnega Berlina morali odšteti vsaj 31.600 evrov.

Jumpy: Ta model se je uveljavil kot standard vsestranskosti v svojem segmentu. Prenovljena kompaktna zasnova ponuja nadgrajene funkcije za varnost in udobje, ki so oblikovane za širok spekter profesionalnih potreb. Jumpy sedaj vključuje dizelske motorje BlueHDi in električni ë-Jumpy, ki ponuja še več učinkovitosti in manjšo porabo energije. Osnovni Jumpy z 88-kilovatnim motorjem BlueHDi bo po ceniki veljal vsaj 28.000 evrov, medtem ko se bodo električne izvedenke s 100 kilovati veljale vsaj 39.500 evrov.

Jumper: V svoj segment uvaja funkcije za pomoč pri vožnji, napredno povezljivost in več udobja, ki poslovnim uporabnikom omogočajo bolj brezskrbno uporabo. Na voljo so dizelski motorji in električna različica ë-Jumper, ki bodo na voljo od 26.800 evrov dalje (električna različice od 54.800 evrov).

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Exit mobile version