Site icon CarAndUser.com

Zabavnemu Hyundaiju Inster se pridružuje avanturistični Cross

Hyundai je napovedal začetek prodaje igrivega malčka Inster Cross, ki povsem novega križanca Inster preobraža s ternsko usmerjenimi elementi. Inster Cross se umešča med segmenta A in B, ter ponuja večjo vsestranskost in praktičnost.

Drzno obliko vozila poudarjajo široki pravokotni odbijači, reliefne črne obloge in zaščiten drsne plošče. 17-palčna platišča in strešni prtljažniki z možnostjo strešne košare še povečujejo njegovo avanturistično naravo za vožnjo po neurejenih cestah in dejavnosti na prostem. Inster Cross bo na voljo v ekskluzivni barvi Amazonas Green Matte in petih dodatnih odtenkih, pri katerih je možnost izbire kontrastne črne strehe. Notranjost odlikuje edinstveno oblazinjenje iz sive tkanine s kontrastnimi rumenimi poudarki, ki so prisotni tudi na armaturni plošči. Digitalno okolje bodo zastopali 10,25-palčnimi merilniki in 10,25-palčni osrednji zaslon na dotik z navigacijo ter površina za brezžično polnjenje. Vsestranska kabina nudi popolnoma zložljive sedeže, saj spredaj ustvarijo dostopni prehod, sedeži v drugi vrsti pa so drsni in nagibni.

Model ponuja več naprednih funkcij, ki so v tem segmentu precej neobičajne. Povsem natančnih podatkov o pogonu še ne razkrivajo, a pričakujemo lahko uporabo enakih sistemov kot pri klasičnem Insterju. Le-ta je serijsko je opremljen z baterijo s kapaciteto 42 kWh, opcijsko pa je na voljo tudi baterija Long-Range s kapaciteto 49 kWh. Ob izvedenki poganja en elektromotor z močjo 71,1 kW (97 KM) oziroma 84,5 kW (115 KM) pri Long-Range. Na hitri polnilnici z enosmernim tokom lahko Insterja z največjo močjo 120 kW, od 10 do 80 odstotkov napolnimo v približno 30 minutah. Na krovu so tudi izmenični polnilnik z 11 kW, sistem za ogrevanje baterije in visoko učinkovita toplotna črpalka. Funkcija V2L omogoča dvosmerno polnjenje zunanjih naprav brez dodatne opreme.

Na krovu bodo tudi Hyundaijevi napredni sistemi za pomoč vozniku, kot so pomoč pri vožnji po avtocesti, pametni tempomat in pomoč pri izogibanju sprednjemu trčenju. Inster Cross bo kljub svojim kompaktnim meram zaradi premišljene izgradnje nudil praktičnosti in robustno zunanjost. Proizvodnja tega malega križanca se bo še letos začela v Hyundaijevi tovarni v Koreji. Nekoliko prej lahko pričakujemo natančnejše podatke in seveda cene.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Exit mobile version