Site icon CarAndUser.com

Špance bo razveselila posebna strupena Škoda Fabia

Škodina španska veja je na nedavnem reliju RACC-Costa Daurada predstavila omejeno izdajo Fabie Rally2, ki jo je soustvaril “Cohete” Suárez. Ekskluzivna različica hot-hatch kombilimuzine, omejena na 100 primerkov zgolj za španski trg, obeležuje dosežke Joséja Antonia “Cohete” Suáreza v španskem prvenstvu Super Rally Championship (S-CER) v letih 2021 in 2023. S to serijo je nastala najmočnejša cestna Fabia doslej, ki se poklanja Suárezovim naslovom in Škodinim uspehom v reliju.

Karoserija strupene Fabie je obarvana v ekskluziven zeleni odtenek Mamba Green po navdihu Fabie RS Rally2, s katero sta Suárez in sovoznik Alberto Iglesias Pin tekomvala v prvenstvu S-CER. Posebno Fabio so opremili s 15 mm znižanim športnim vzmetenjem, skupaj s paketom nadgradnje podjetja ABT Sportsline. Pod pokrovom je nameščen 1,5-litrski štirivaljni turbobencinski motor s 190 KM in 290 Nm navora, združen s sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, kar pomeni, da je to najmočnejša Fabia aktualne generacije.

Estetsko Fabia Rally2 by Suárez izstopa z edinstvenimi elementi, kot so 17-palčna črna platišča OZ Racing Superturismo WRC, obuta v Michelin Pilot Sport 5 pnevmatike, zadnje krilce in mat črni zadnji blatniki. Avtomobil je okrašen z oznakami ABT, Rally2 in Cohete Suárez, na zadnjem stebričku pa ima tudi motiv lovorjevega venca, ki spominja na zmage v prvenstvu. V notranjosti se kabina ponaša s črnimi športnimi sedeži, športnim volanom z obvolanskima prestavnima lopaticama in oznako Rally2. Poleg tega vsak primerek obeležuje ploščica s številko izdaje in Suárezovim podpisom. Fabia Rally2 by “Cohete” Suárez stane 30.900 evrov, in je na voljo za naročilo na spletni strani in v španskih prodajnih salonih Škode, prvi primerki bodo na ceste zapeljali v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Exit mobile version