Site icon CarAndUser.com

Prva električna modela znamke Leapmotor sta na poti v Evropo

Leapmotor, skupno podjetje pod vodstvom družbe Stellantis, je začelo z dostavljanjem prvih električnih vozil Šanghaja v evropska pristanišča. Pomemben mejnik odraža zavezanost obeh podjetij k hitremu zagotavljanju rešitev trajnostne mobilnosti na stari celini. Modela C10 in T03, opremljena z napredno tehnologijo, obljubljata visoko zmogljivost in doseg. Junija letos se je kitajsko podjetje Leapmotor po prodaji uvrstilo na četrto mesto med zagonskimi podjetji na področju vozil na novo energijo na Kitajskem.

Izvršni direktor podjetja Stellantis Carlos Tavares je poudaril pomen prve pošiljke in izpostavil predanost sodelovanja inovacijam, cenovni dostopnosti ter trajnosti. Po njihovem prepričanju bo evropski trg pozitivno sprejel vozila znamke Leapmotor, ki bodo koristila stabilne evropske poslovne infrastrukture podjetja Stellantis ter skupnih prizadevanj za zagotavljanje inovacij. Na kitajskem je podjetje Leapmotor od ustanovitve prodalo več kot 400 tisoč električnih vozil, partnerstvo s podjetjem Stellantis pa bo spodbudilo nadaljnjo rast.

Cilj skupnega podjetja je razširiti prodajne točke podjetja Leapmotor v Evropi z 200 do konca letošnjega leta, na 500 do leta 2026 in izboljšati raven storitev za stranke. Prvi sveženj vozil simbolizira začetek dolgoročnega sodelovanja, osredotočenega na razvoj električne mobilnosti v Evropi in širše, pri čemer je v naslednjih treh letih načrtovan prihod vsaj enega novega modela letno. Zaenkrat bosta na voljo modela C10 in T03.

Leapmotor C10, zasnovan v skladu z globalnimi standardi, se ponaša z lastno tehnološko arhitekturo LEAP3.0, ki združuje napredno elektroniko, tehnologijo CTC (cell-to-chassis) in inteligentni kokpit. Družinsko usmerjeni električar segmenta D ponuja do 420 kilometrov dosega po standardu WLTP in izpolnjuje oceno 5 zvezdic po standardu varnosti E-NCAP. Je dobitnik več nagrad za oblikovanje, med drugim zlato odličje francoskih oblikovalskih nagrad FDA in ameriške oblikovalske nagrade MUSE.

Drugi model je precej manjši petvratni mestni malček segmenta A z oznako T03, ki ponuja do 265 kilometrov dosega in notranjo prostornost višjega segmenta B. V študiji J.D. Power Initial Quality Study je dosegel najvišjo oceno med kompaktnimi baterijsko-električnimi vozili, s čimer je še okrepil svojo razredni tekmovalnost. Kateri nadaljnji modeli bodo pripravljeni za nastop na stari celini še ni znano, a v ponudbi na drugih trgih imajo še elektrificirane modele C01, C11 in C16.

Žiga Kolman
foto: Stellantis, Leapmotor

Exit mobile version