Site icon CarAndUser.com

Prenova prestižne korejske električne limuzine

Genesis je v domači južni Koreji uradno zagnal prodajo prenovljene elektrificirano limuzino G80. Gre za prvo večjo posodobitev prestižne električne limuzine po prvencu julija 2021. Prenovljeni G80, predstavljen na letošnjem avtomobilskem salonu v Pekingu in mednarodnem salonu mobilnosti v Busanu, ponuja bolj podolgovato karoserijo ter vrsto oblikovnih in tehnoloških izboljšav.

Zunanja podoba elektrificiranega G80 pooseblja Genesisovo oblikovalsko filozofijo atletske elegance.  Med vidnejše posodobitve štejemo povečano masko G-Matrix Crest Grille z gradientnim vzorcem, dvoredne žaromete Micro Lens Array in skoraj nevidno integriran priključek za polnjenje. Podaljšana medosna razdalja s 3.140 mm meri kar 130 mm več kot pri predhodniku, hkrati ekskluzivna 19-palčna platišča prispevajo k aerodinamični zmogljivosti in razkošni privlačnosti. Zadnji odbijač so izdatni krasili s kromiranimi poudarki, ki ustvarijo elegantnejši profil, medtem ko deset karoserijskih barv, kot sta nova odtenka Matira Blue in Geneva Silver, zagotavljajo zadostno možnosti prilagajanja.

V notranjosti se podaljšana medosna razdalja odraža v prostornejši zadnji klopi, ki nudi tako več prostora za noge, kot za glavo. Visokotehnološko udobje prinašajo 27-palčni osrednji zaslon z združenimi merilniki in klimatska naprava z upravljanjem na dotik, dodatno ga krepijo izbirnik smeri vožnje v obliki kristala, avdio sistem Bang & Olufsen s 17 zvočniki in tehnologijo Dolby Atmos ter ambientalna osvetlitev. Notranjost je na voljo v štirih barvnih kombinacijah, na osnovi kakovostnega usnja.

Prenovljeni G80 Electric je prvi električni Genesis, ki ponuja šoferski način vožnjem, pri katerem sta optimizirana pospeševanje in vzmetenje za udobje potnikov na zadnjih sedežih. Tehnološke prinašajo povečan doseg na 475 kilometrov zahvaljujoč novi bateriji četrte generacije s kapaciteto 94,5 kWh. Druge vozne funkcije vključujejo elektronsko krmiljeno vzmetenje, dinamično vektoriranje navora in krmiljenje zadnjih koles za boljšo vodljivost. Izboljšana zvočna izolacija, debelejša steklena in dodatni izolatorji prispevajo k tišji kabini, paket pa dopolnjujejo varnostne in priročne funkcije, kot sta preverjanje pristnosti s prstnim odtisom ter digitalni ključ.

Žiga Kolman
foto: Genesis

Exit mobile version