Site icon CarAndUser.com

Prelom na trgu rabljenih – električarji pod ceno dizlov in bencinarjev

Po evropskih cestah se danes vozi več milijonov električnih vozil, ki so ob nakupu navadno precej dražja kot njihovi bencinski ali dizelski ekvivalenti. Zgodba pa se nekoliko zasuka, saj je vrednost rabljenih električnih vozil v zadnjih dveh letih precej padla in tako povzročila zanimivo možnost ugodnega nakupa.

Od septembra 2022 so se vrednosti rabljenih električnih vozil iste starosti in prevoženih kilometrov praktično prepolovile. To pomeni več kot 20 tisočakov manj za rabljene modele Tesla Model X, Jaguar i-Pace in recimo Mercedes-Benz EQC. Še večji pa je prihranek v primeru nakupa rabljenega Porsche Taycana, saj je njegova cena zdrsnila za kar 45 tisočakov. To pa so že vrednosti, ki prodajno vrednost približajo širši publiki.

Hiter pregled ponudbe na slovenskem največjem avto-moto prodajnem portalu sicer razkriva, da se cene rabljenih električnih vozil še vedno gibljejo precej nad povprečjem njihovih klasično gnanih dvojnikov, saj je naš trg razmeroma majhen z ozko ponudbo električnih vozil, kot le-to primerjamo z Nemčijo ali Francijo recimo.

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Exit mobile version