Site icon CarAndUser.com

Popolno prerojen klasični Defender z osemvaljnikom

Classic Defender V8 by Works Bespoke predstavlja novo poglavje zgodbe klasičnega Defenderja, saj strankam ponuja edinstveno priložnost za obnovo in prilagoditev legendarnega terenca natančno po željah. Storitev restavracije po meri, ki je na voljo v karoserijskih izvedbah 90 in 110, predstavlja vrhunec personalizirane izdelave ter združuje prepoznavne terenske zmogljivosti Defenderja z razkošjem in sodobno zmogljivostjo.

Vsak klasični Defender V8 je ročno obnovljen v Združenem kraljestvu s strani strokovnih inženirjev oddelka Land Rover Classic, pri čemer so uporabljena donatorska vozila izdelana med letoma 2012 in 2016. Vsi avtomobili so podvrženi obsežnemu preoblikovanju, da se zagotovijo dolga življenjska doba, trdnost in visoka kakovost. Preprojenega Defenderje poganja atomsferski 5-litrski bencinski V8, ki proizvede 405 KM in 515 Nm navora ter je povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Modernejša kombinacija zagotavlja izjemno zmogljivost na cesti in izven urejenih površin, ki jo še izboljša nadgrajeni sistem vzmetenja Eibach s podarjenim udobjem in zavornega sklopa Alcon.

Stranke lahko svojega Defenderja popolnoma prilagodijo z izbiro različnih materialov, barv, zaključnih obdelav in dodatne opreme. Konfigurator oddelka Land Rover Classic strankam omogoča digitalno raziskovanje možnosti, osebna podpora pa je na voljo pri ekipah Classic Works v Coventryju v Združenem kraljestvu in Essnu v Nemčiji. Zunanje možnosti vključujejo široko paleto barv iz palet Heritage, Contemporary, Premium in SV Metallic. Zunanjost je mogoče dodatno prilagoditi z izbiro mask motorja, barv strehe, stranskih stopnic in terenske opreme, kot so strešni prtljažniki in kletke za odprave. Sodobni žarometi v LED tehniki so standardni, za prilagojeno estetiko pa sta na voljo paketa Heritage ali Crystal Lighting Pack.

V notranjosti Classic Defender V8 združuje tradicionalno obliko s sodobnim razkošjem. Notranjost je moče popolnoma prilagoditi po kupčevih zahtevah, saj je  usnjeno oblazinjenje na voljo v različnih monotonih ali dvobarvnih shemah, ponujeni so tudi objemajoči Recaro sedeži, na sredinski konzoli pa je nameščen Land Roverjev sistem Classic Infotainment, ki prek 3,5-palčnega zaslona na dotik ponuja satelitsko navigacijo, digitalni radio in Bluetooth povezavo. Poleg tega se lahko avanturisti odločijo za paket s strešnim prtljažnikom za šotor in lestevijo, ali pa za Ply Guys Camper predelavo, ki zadnjo kabino spremeni v bivalni prostor.

Klasični Defender V8 izpod rok Works Bespoke se brez prištetih davkov veni na kar 190 tisoč funtov (225 tisoč evrov), za kar stranke prejmejo edinstveno mešanico brezčasnega oblikovanja, sodobne tehnike in izjemnega razkošja. Javna premiera nove kolekcije Defenderja bo predstavljena na sejmu Goodwood Revival.

Žiga Kolman
foto: Land Rover

Exit mobile version