Site icon CarAndUser.com

Novi Citroën e-Berlingo XTR v izvedenki XL s sedmimi sedeži

Citroën je ponudbo električno gnanega Berlinga razširil z novo izvedenko XTR XL, ki postaja zmagovalec v prostorskih merilih in prinaša dva dodatna sedeža. Sedemsedežni e-Berlingo je svoje ime XL prejel zaradi dodatne 35-centimetrske rasti v dolžino, kar maksimalno nakladalno dolžino poveča na tri metre, obenem ob podrtju zadnjih sedežev prtljažnik ponuja 500 litrov več volumna.

Poleg izdatnega pridobljenega prostora, se novi e-Berlingo XTR XL pohvali z najboljšim Connect Nav navigacijskim sistemom, 8-palčnim sredinskim zaslonom, 10-palčnimi digitalnimi merilniki, kamero za vzvratno vožnjo, aktivnimi sistemom zaviranja v sili, samodejnim prilagajanjem snopa svetlobe žarometov, dvopodročno klimatsko napravo in daljinskim nadzorom predhodnega klimatiziranja.

Na zunaj ga bomo od ostalih modelov, poleg očitne razlike v dolžini, ločili po 17-palčnih litih platiščih, črno obarvanih strešnih nosilcih in zaščitah sprednjega ter zadnjega odbijača. Sprednji meglenki sta pri izvedenki XTR oranžno obrobljeni, razkazujejo se XTR emblemi in zelenkasta ambientna osvetlitev v notranjosti.

Ker je ponudba Berlingov sedaj izključno električna, tudi velikega XL poganja 100-kilovatni elektromotor povezan s 50 kWh litij-ionsko baterijo, ki zadošča za 280 kilometrov avtonomije po merjenju WLTP. Kot pri ostalih modelih e-Berlingo, se baterija ob priklopu na 100 kW hitro polnilnico do 80 odstotkov kapacitete napolni v 30 minutah, preko domače stenske polnilnice pa polnjenje traja sedem ur in pol.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Exit mobile version