Site icon CarAndUser.com

Mini Clubman in Countryman Shadow edition

Mini predstavlja posebno serijo vozil Clubman in Countryman z edinstveno opremo Shadow Edition. Pred časom je serijo vozil s takšnim imenom izdelal BMW, tokrat bosta tretmaja deležna sorodna Minija. Nova senčna izdaja prinaša veliko osnovne opreme, kot so 19-palčna platišča, črna kovinska barva, LED žarometa in John Cooper Works oblikovni paket, ki doda večje zadnje krilce ter agresivne odbijače.

Zunanjost dodatno popestrijo unikatne grafike in okrasni napisi, dvignjeni Countrman pa serijsko prejme še črno obarvane strešne nosilce. Z doplačilom jih lahko izberemo tudi pri Clubmanu. Oba modela se v notranjosti pohvalita s športnimi sedeži, antracitno obarvanim stropom, piano črnimi elementi armaturne plošče in JCW športnim volanom. Voznika obkrožajo 5,5-palčni digitalni merilniki in 8,8-palčni informacijski zaslon.

Za dodatno poživitev poskrbi nastavljiva ambientalna osvetlitev in osvetlitev ob odprtju vrat, serijski so zadnji parkirni senzorji ter prikaz aktualnih razmer v prometu. Seveda je ponujene še veliko dodatne opreme, kot so samodejna klimatska naprava, gretje sedežev in sredinski naslon za roko. Navigacijski paket Plus prinaša številne tehnološke bonbončke, head-up zaslon, brezžično polnjenje mobilnih naprav in povezljivost z Amazon Alexa asistentom.

Pod motornim pokrovom posebne serije bosta brnela dva različna bencinska motorja. Vstopnega Cooperja poganja 1,5-litrski trivaljnik s 136 KM in 220 Nm navora, v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim ali osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Bolj poskočni Cooper S se ponaša z 2-litrsko štirivaljno enoto s 178 KM in 280 Nm navora, z enako izbiro menjalnikov.

Žiga Kolman
foto: Mini

Exit mobile version