Site icon CarAndUser.com

Mansory se je lotil Grenadierja

Predelovalec Mansory, znan po izredno nastopaških izdelkih, je nedavno razširil svoj nabor ponudbe z znamko Ineos. Prva mojstrovina, Grenadier by Mansory, se je predstavila  na sejmu Hunting and Falcons v Katarju. Nov dodatek v paleti dodatno krepi strokovno znanje ustvarjalcev v nemškem podjetju na področju terenskih vozil, saj ponuja popolnoma prilagodljiv program za model Grenadier.

Čeprav je Ineos Grenadier razmeroma nov član med terenci, se je kaj hitro uveljavil ugled med navdušenci po vsem svetu. S to predelavi Mansory bogati svoj portfelj terenskih vozil, kjer že nastopata Gronos 4×4 in Defender Black Edition. Ineos Grenadier izpod rok Mansoryja je prejel novo agresivno preoblikovanje sprednjega dela, ki ga poudarjajo spodnji rob iz ogljikovih vlaken, preoblikovana maska z osvetljenim logotipom in sprednji razdelilnik iz ogljikovih vlaken z vgrajenimi dnevnimi lučmi. Poleg tega je vozilo opremljeno z dodatno LED osvetlitvijo na strehi, zadnjem kripcu in bokih, s čimer je prirpavljen na ekstremne brezpotne dogodivščine. Široki kolesni loki iz karbona, zadnje rešetke za odvod zraka in pokrov rezervnega kolesa iz odopolnjujejo drzno estetiko.

Mansoryjevi inženirji so Grenadierja opremili s povečano zmogljivostjo, za kar sta poskrbela performance box in izpušni sistem iz nerjavečega jekla z nadzorom loput. Ti izboljšavi sta povečali moč 3-litrskega bavarskega šestvaljnika na 350 KM in 560 Nm navora, kar zagotavlja zadostno zmogljivost na terenu. Nameščena so bila tudi nova platišča 20-palčna platišča FV.9 so obuta v  terenske pnevmatike dimenzij 305/50 R20. Vzmetenje je bilo nadgrajeno s prilagojenimi vzmetmi, ki vozilo dvignejo za 20 mm, kar še izboljša njegove robustne zmogljivosti.

Kot pričakovano, Mansoryjevim dotikom ni ubežala nitinnotranjost, zdaj opremljena z razkošnim oblazinjenjem iz arktično belega in bordojskega usnja ter satena, s popolnoma električnimi sprednjimi sedeži, vgrajenimi hladilniki, športnim volanom in številnimi okrasnimi elementi iz ogljikovih vlaken.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Exit mobile version