Site icon CarAndUser.com

Leapmotor razkriva podobo novega SUV-ja B10

Družba Leapmotor International je na pariškem avtomobilskem salonu s predstavitvijo SUV-ja B10, dosegla pomembno premiero in s tem postavila ključni mejnik pri globalni širitvi. Model B10 je prvi globalni model znamke, ki odraža zavezanost k zagotavljanju dostopnosti visokozmogljivih in tehnološko dovršenih električnih vozil po vsem svetu.

Model B10, zgrajen na Leapmotorjevi arhitekturi LEAP 3.5, je opremljen z naprednimi tehnologijami, kot so asistenčni sistemi ADAS, prilagodljiv digitalni kokpit in inteligentne vozne zmogljivosti. Zasnovan je za ekološko ozaveščene in tehnično podkovane potrošnike, ki iščejo zmogljivost po dostopni ceni. Izvršni direktor podjetja Leapmotor, je poudaril globalno strategijo in opozoril, da partnerstvo s podjetjem Stellantis zagotavlja sredstva za ponudbo konkurenčnih in naprednih izdelkov na širokem trgu.

Prvenec modela B10 predstavlja strategijo za prodor na svetovni trg električnih vozil, pri čemer nameravajo ustvariti še več modelov v seriji B. B10 je namenjen mlajšim potrošnikom, saj združuje pametno tehnologijo, okolju prijazne lastnosti in ugodno ceno. Poleg modela B10 je podjetje Leapmotor na sejmu predstavilo še model C16, ki je družini prijazen SUV segmenta D, malega cenovno dostopnega mestnega križanca T03 in tehnološko naprednega SUV-ja C10.

Leapmotor se hitro širi, saj ima v 13 evropskih državah že več kot 200 trgovcev, do konca prihodnjega leta pa nameravjo doseči 500 prodajnih mest. Vse poteze odražajo cilj podjetja, da električna mobilnost postane široko dostopna, kar podpira tudi partnerstvo s podjetjem Stellantis.

Žiga Kolman
foto: Leapmotor

Exit mobile version