Site icon CarAndUser.com

Je Mansory oskrunil Ferrarija Purosangue?

Ferrari je lansko leto pretresel avtomobilsko sceno s premiero modela Purosangue, s katerim je prvič v svoji 75-letni zgodovini izdelal štirisedežno vozilo s štirimi vrati, ali natančneje SUV-ja. Čeprav v Maranellu niso ljubitelji tega izraza, so s Purosanguejem povzročili veliko navdušenje, zlasti v segmentu prestižnih SUV, kjer je povpraševanje po visokozmogljivih modelih še vedno v porastu. Purosangue je s kombinacijo Ferrarijevega znanega užitka v vožnji, zmogljivosti in udobja izpolnil visoka pričakovanja.

Seveda ni trajalo izredno dolgo, preden so se bliskovitega italijanskega super-SUV lotili številni predelovalci, med katerimi je tudi bavarska znamka Mansory. Purosangueja so izdatno prilagodili in mu namenili novonime Pugnator. Prvič so ga predstavili na sejmu jaht v Monaku, kjer se zbira najbolj petična družba potencialnih kupcev. Pugnator se je nastopil z drzno predelavo s posebno kovinsko rdečo barvo Vermillion in sestavnimi deli iz ogljikovih vlaken, s čimer so okrepili Ferrarijevo ikonično rdečo barvo in hkrati dodali edinstven pridih podjetja Mansory.

Zunanja zasnova je hkrati nastopaška in funkcionalna, z velikimi odprtinami za dovod zraka v sprednjem odbijaču iz ogljikovih vlaken, ki izboljšujejo pretok zraka in zmanjšujeji pritisk. Ogljikova vlakna so v veliki meri uporabljena tudi na sprednjem pokrovu motorja, kolesnih lokih in stranskih pragovih, kar poudarja športno estetiko, medtem ko je  zadnji del je zaključen z dvodelnim strešnim krilcem.

Pugnator sedi na po meri izdelanih platiščih FC.5 premera 22 palcev spredaj in 23 palcev zadaj, odetih v sijajni črni barvi ter obutih v visokozmogljive pnevmatikame za večji oprijem in natančnost krmiljenja. Pod motornim pokrovom so spremembe 6,5-litrskega V12 povečale moč na 755 KM in 730 Nm navora, k čemur pripomore tudi nov športni izpušni sistem z regulacijo lopute in dvema paroma pokončno zloženih izpušnih zaključkov.

V notranjosti so Mansoryjevi mojstri ustvarili unikatno okolje oblazinjano z usnjem slonokoščene barve in okrašeno z rdečimi poudarki ter vidnimi elementi iz ogljikovih vlaken. Športni volan, vezeni varnostni pasovi, aluminijaste stopalke in podrobne notranje izboljšave odražajo znamkino predanost ustvarjanju razkošne ter individualne vozne izkušnje.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Exit mobile version