Site icon CarAndUser.com

Električna oda Audiju Sport Quattro

Ne, ne gre za sodobno rekreacijo ali »restomod« predelavo, ampak za popolnoma nov električno gnan superšporten avtomobil, navdahnjen s strani legendarnega Audija Sport Quattro. Glede na podobnost oblikovanja, upajmo da nihče pri Audiju ne bo prijavil kopiranja, saj gre za resnično fantastično oblikovan avtomobil podjetja E-Legend AG iz Beilngriesa na Bavarskem.

Zelo verjetno smo vsi ljubitelji starih reli avtomobilov navdušeni na delom E-Legenda. Divja kreacija iz kompozitnih materialov imenovana EL1, kljub zajetni 90 kWh bateriji tehta le 1.680 kilogramov, skupaj pa proizvede 600 kW (816 konjev), kar se prenaša na vsa štiri kolesa. Prvi pravi prototip je napovedan že za zgodaj v letu 2022, obenem obljubljajo pospešek do stotice v 2,8 sekundah in 400 kilometrov dometa. Najvišja hitrost bo znašala 255 km/h, maksimalna moč polnjenja pa je odmerjena pri 150 kW. Po njihovem izračunu bi lahko s polno baterijo na dirkališču Nürburgring Nordschleife prevozili 2 kroga, in to brez pojemanja moči.

Znamko E-Legend je ustanovil oblikovalec Marcus Holzinger, a poleg privlačnega oblikovanja dajejo veliko poudarka na spremljajoči zmogljivost. Pod površjem znamenite oblike se skrivajo tristopenjsko nastavljivo vzmetenje, sistem nastavljanja voznih načinov pogonskega sklopa in napreden zavorni sistem.

V celoti nameravajo izdelati samo 30 primerkov, vsakega bodo natančno ročno sestavili, temu primerna je tudi cena 890 tisoč evrov (brez davkov). EL1 v Quattro slogu ne bo edina reliaško inspirirana umetnina, namreč na poti sta še dva modela EL2 in EL3, eden izmed njiju se bo poklonil Lancii Stratos.

Žiga Kolman
foto: E-Legend

Exit mobile version