Site icon CarAndUser.com

Dva električna Maseratija s premiero na monaškem navtičnem salonu

Navdušenci nad butičnimi izdelki na vodi ste se verjetno zadnji vikend v septembru mudili v Monaku, kjer je potekal redni letni navtični salon, kjer zagotovo ne manka luksuznih jaht. V svoji 33. epizodi salona, ki poteka pod okriljem tamkajšnje kraljeve družine, se je v slikovit zaliv Port Hercule z dvema električnima inovacijama podal tudi Maserati.

Motorni čoln Tridente je plod sodelovanja s podjetjem Vita Power, v katerem domujejo specialisti razvoja in proizvodnje visokozmogljivih popolnoma električnih pogonskih sklopov in jaht. GranCabrio Folgore na drugi strani ali bolje rečeno na asfaltu pa je prvi 100-odstotno električni kabriolet v luksuznem segmentu, ki temelji na 800-voltni tehnologiji in je razvit z najsodobnejšimi tehničnimi rešitvami, ki združujejo izjemno zmogljivost z butičnim dizajnom in eleganco – značilnostmi tudi čolna Tridente.

Če še malce ošvrknemo tehnikalije. Maserati tridente je 10,5-metrski motorni čoln, katerega pogon zmore 600 KM in črpa energijo iz baterije s kapaciteto 252 kWh. Potovalna hitrost znaša 25 vozlov, najvišja pa 40. Pogonski sklop je možno na ultra-hitrih električnih polnilnicah napolniti v manj kot eni uri. Sprejme do 10 potnikov, njegova karoserija pa je izdela iz ogljikovih vlaken.

Maserati Folgore GranCabrio je bil javnosti predstavljen v letošnjem aprilu, na navtični dogodek pa je pripeljal v Rose Gold karoserijski barvi s titanovo sivo mehko platneno streho in ambientom odetim v ECONYL Denim & Ice. Zmogljiv električni pogon prestižnega in elegantnega italijana do stotice z mesta požene v 2,8 sekunde in ne upeha do končnih 290 km/h. Avtonomija? Po WLTP merjenjih vse do 447 kilometrov.

Blaž Likovič
foto: Maserati

Exit mobile version