Site icon CarAndUser.com

Alpine razkriva prihajajočega A390

Alpine A390_β je popolnoma električni športni fastback, ki predstavlja ključni mejnik pri prehodu znamke na električna sceno. Je del Alpinine sanjske garaže, in se uvršča med modela A290 ter prihajajočega električnega A110. V skladu s hošnim poimenovanjem se A390 nanaša na velikost in vsestranskost, medtem ko beta simbolizira njegovo razvojno stopnjo. A390_β napoveduje vozilo, zasnovano za vsakodnevno uporabo, ki se lahko spremeni v visokozmogljivega športnika.

Oblikovanje je navdihnila bogata dediščina znamke, ki združuje napredno aerodinamiko z elementi spominjajoč na Alpe. Zunanjost v slogu fastbacka odlikujejo tekoče linije in inovativna aerodinamika, kot je izvlečni zadnji svetlobni trak, ki zmanjšuje zračni upor ter izboljšuje doseg. Intenzivna modra barva karoserije prehaja med svetlimi in globokimi odtenki ter poudarja njegove dinamične oblike. Svetlobni podpis Cosmic Dust spominja na sled kometa, medtem ko plavut morskega psa in drugi oblikovni elementi iz sveta motošporta, povečujejo zmogljivost. Platišča z vzorcem snežink, združujejo moč in lahkotnost ter prispevajo k njegovi športni naravi.

Konceptna notranjost A390_β z zasnovo potnike potopi v alpsko navdihnjeno okolje. Prostor je razdeljen na dva kontrastna svetova: spredaj je tehničen in oster vozniški kokpit, zadaj pa je udobno območje. Kokpit, zasnovan za doživetje, ima svetlečo trikotno vozno os in volan v slogu Formule 1. Voznik lahko preklaplja med načini umirjene ali športne vožnje, pri čemer se sedež spremeni v položaj v slogu bolida Formule 1. Zadnji sedeži pa so osredotočeni na udobje, saj blazine iz spominske pene spominjajo na brezšivno snežno odejo.

Alpine A390_β predstavlja prihodnost električnih športnih avtomobilov, saj povezuje najsodobnejšo tehnologijo in francosko obrtniško znanje. Avtomobil, zgrajen na prilagojeni platformi AmpR Medium, premore tri elektromotorje in inovativen sistem pogona na vsa kolesa z aktivnim vektoringom navora. Ta sistem inteligentno upravlja porazdelitev moči ter zagotavlja odzivno vozno izkušnjo, podobno kot pri lahkotnem sorodniku A110. Napredni materiali razstavnega vozila, pridobljeni iz recikliranega ogljika in natančnih tehnik 3D-tiskanja, poudarjajo znamkino zavezanost k trajnosti. Proizvodnja modela A390 se bo začela prihodnje leto, pri čemer bo električni pogonski sistem razvit in izdelan lokalno, kar bo še okrepilo okoljsko odgovornost.

Žiga Kolman
foto: Alpine

Exit mobile version